top of page

Corona-nieuws

20200504_154142.jpg
20200504_141016.jpg

Februari 2022

 

25 februari:

Vorige week vond de zoveelste persconferentie plaats en werd het heugelijke nieuws gebracht dat vanaf vandaag alles weer naar NORMAAL gaat; geen corona-pas, geen mondkapjes en geen bedrijven meer die dicht moeten blijven. Voor ons betekent dat niet heel veel verandering, aangezien wij al weer enige tijd open zijn, geen corona-pas hanteerde en geen verplichting van mondkapjes voerden. Wel blijven wij onze cliënten vragen de handen bij de ingang te ontsmetten, blijven wij na iedere behandeling de praktijkruimte ventileren door het raam open te zetten (ja, ook in de winter 🥶🥶) en houden wij max 15min ruimte tussen alle behandelingen). Ook wordt vanaf vandaag de annuleringsregeling weer als vanouds. Deze is te vinden in onze Algemene Voorwaarden.

Januari 2022

14 januari:

Gelukkig is er langzaam weer ruimte voor meer versoepelingen. In onze praktijk hebben wij gelukkig nog steeds niet met besmettingen te maken gehad en nemen cliënten hun verantwoordelijkheid.

Omdat het er steeds meer op lijkt dat Omikron veel minder klachten geeft, mag je bij hele lichte klachten én een negatieve test wel naar de afspraak komen, maar dan wel met mondkapje. Deze zullen wij dan ook dragen. Ook hierin gaan wij wederom uit van goed vertrouwen.

December 2021

19 december: 

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond kunnen wij met enige opluchting melden dat de praktijk toch geopend mag blijven. Zorgaanbieders die (verplicht) aangesloten zijn bij de WKKGZ, vallen onder medische contactberoepen. Zo ook onze praktijk. Wel gaat ons hart uit naar alle getroffen ondernemers, want voor hen is dit wederom een vreselijke periode!

De agenda voor onze laatste 3 werkdagen is vol, maar voor januari kunnen er dus gewoon al afspraken ingepland worden. Vanaf woensdag 5 januari staan wij weer voor je klaar. Zien we je dan?

November 2021

26 november:

De maatregelen welke vanaf 28 november gelden, hebben geen gevolgens voor onze praktijk. Al sinds de laatste lockdown zijn wij de avonden gesloten; daarom heeft de sluitingstijd van 17.00u geen invloed op onze afspraken. Wel gelden nog steeds de basisregels uit ons vorige bericht.

3 november:

Ondanks de berichten gisteravond over het mondkapje voor contactberoepen gaan wij deze in onze praktijk niet verplichten. Wil je deze zelf toch dragen, dan is dat uiteraard geen probleem. Wel blijven de basis maatregelen van kracht: handen wassen bij binnenkomst, geen handen schudden, waar mogelijk 1,5m afstand en bij klachten blijf je thuis. En voor de zekerheid: iedereen - gevaccineerd of ongevaccineerd - blijft van harte welkom. Wij doen dit - nog steeds - samen!

September 2021 

24 september:

Er is veel te doen over weer nieuwe maatregelen die vanaf morgen in gaan. Wij hebben daar ook zeker onze gedachten over. Maar aangezien wij geen openbare gelegenheid zijn, kunnen wij zelf bepalen wat er in onze praktijk gebeurt. Dus ook bij ons blijft iedereen vanaf morgen van harte welkom! Wij zullen nooit vragen naar een QR-code of testbewijs. Wij vertrouwen onze cliënten dat ze bij klachten zelf verantwoordelijkheid nemen en de afspraak verplaatsen.

Februari 2021

24 februari:

Gisteren kregen we eindelijk weer groen licht: we mogen weer! Na 2,5 maand niet werken kunnen we vanaf woensdag 3 maart, met inachtneming van strikte maatregelen, de deuren weer openen. Nou werkten we vóór deze laatste lockdown al onder diezelfde omstandigheden, dus daar verandert voor ons niet veel aan.

Wellicht ten overvloede, maar omdat wij ons nu een uitbraak niet kunnen permitteren, vragen wij iedereen met klem om bij de minste klachten mbt Corona NIET naar de praktijk te komen. We moeten voorzichtig blijven en zelf hiervoor verantwoordelijkheid te nemen. Dank jullie wel hiervoor !! 🙌👣🙏🥰

3 februari:

Het wordt bijna eentonig, onze berichtgeving na een persconferentie... wederom moeten we tot onze grote teleurstelling melden dat we vooralsnog ook deze maand nog gesloten moeten blijven. 

Onze focus ligt nu op maart en wij hopen iedereen dan na ruim 2 maanden eindelijk weer te mogen gaan behandelen. In de tussentijd blijven wij iedereen vragen vooral de kleine, plaatselijke ondernemers te steunen, want zij (wij) hebben het niet makkelijk door deze maatregelen. Maar we houden vol, net als jullie 💪 Dus stay safe, pas goed op jezelf en elkaar en blijf vooral gezond!

Januari 2021

12 januari:

Helaas is de lockdown wederom verlengd tot ten minste 8 februari as. Dit betekent dat ook onze praktijk nog steeds gesloten blijft. Uiteraard betreuren wij dit enorm, maar respecteren de maatregelen uiteraard. Het wordt steeds lastiger, ook voor ons, maar we houden hoop iedereen snel weer te mogen verwelkomen!

December 2020

14 december:

We hebben het vanavond allemaal kunnen horen : ook de contactberoepen moeten de deuren weer sluiten. Een grote domper voor ons, juist in deze laatste werkweek van het jaar. Ondanks dat wij de afgelopen maanden altijd keurig volgens de regels hebben gewerkt, begrijpen wij de reden van deze maatregelen uiteraard ook. 

De komende dagen gaan wij ons beraden op nog een aantal leuke acties (zie ook onze laatste nieuwsbrief), waarbij wij uiteraard hopen dat onze cliënten ons hierbij ook weer willen steunen, zoals ook in de 1e lockdown en de afgelopen maanden het geval geweest is. 

Wij zullen onze cliënten die nog een afspraak hebben staan de komende dagen persoonlijk benaderen en per week houden wij iedereen op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wij hopen iedereen weer heel snel terug te kunnen zien in onze praktijk. Tot die tijd : zorg goed voor jezelf en elkaar en blijf vooral gezond! 🙏🍀😷🙌👣

1 december:

Vanaf vandaag geldt officieel de Mondkapjesplicht in Nederland. Omdat onze praktijk zich aan huis bevindt, geldt deze plicht niet voor ons. Daarom laten wij de keuze nog steeds bij onze cliënten. Bij behandelingen dicht in de buurt van het gezicht dragen wij uiteraard wel een mondkapje, maar verder doen wij dit altijd in overleg. Wees dus vrij hier gewoon om te vragen of desgewenst zelf een mondkapje te dragen. Op de website van de Rijksoverheid kun je in het document "Regeling aanvullende mondkapjesverplichtingen covid-19" meer lezen over deze uitzondering (pagina 15, 1e alinea).

September 2020

30 september:

En daar was vandaag ineens het bericht dat het dragen van mondkapjes toch ineens breder ingezet gaat worden. En zo wordt ook van de mensen in contactberoepen gevraagd om niet alleen zelf, maar ook de cliënten te vragen deze te gaan dragen. Daarom zal vanaf as maandag bij de ingang naast de desinfecterende handgel ook mondkapjes neergelegd worden. Uiteraard stellen wij dit niet verplicht.

28 september:

Het coronavirus laait weer op en ook vanuit de overheid worden de regels steeds meer aangescherpt. Ook binnen de praktijk merken wij dat er bij een aantal cliënten langzaam enige 'versoepeling' in sluipt. Zo wordt het handen wassen steeds meer vergeten, krijgen wij geregeld de vraag of er gebruik gemaakt mag worden van het toilet, komen cliënten ruim te vroeg naar de afspraak (waardoor wij hen buiten moeten laten staan, omdat wij geen wachtruimte mogen hanteren en nog bezig zijn met schoonmaken) en soms komen cliënten zelfs met lichte klachten naar de praktijk. Wij willen de praktijk graag open houden en ook onze familie blijven bezoeken, dus lees onze voorzorgsmaatregelen goed door vóór je naar de praktijk komt. Alleen SAMEN kunnen wij dit doen! 💪💪

Juli 2020

24 juli:

Het zal je niet ontgaan zijn... Corona is momenteel het gesprek van de dag in onze regio. We moeten allemaal onze eigen verantwoording nemen en gelukkig doen veel van onze cliënten dit ook en verplaatsen zij bij lichte klachten en/of twijfel de afspraak. 

Kom je terug van vakantie uit een streek of land waar het risico op covid-19 krijgen hoger is, denk dan even aan de quarantainetijd bij thuiskomst, aangegeven door het RIVM. Ga niet naar je werk, op visite, naar de sportschool en kom dus ook niet naar onze praktijk. Help ons samen Corona buiten de deur te houden 🙏

13 juli: 

Inmiddels zijn we alweer enige tijd bezig na het opheffen van de intelligente lockdown ivm het Corona-virus. In het begin was het nog heel erg zoeken naar "het nieuwe werken" en waren er een aantal behandelingen die we tijdelijk nog niet uitvoerden. Maar net zoals er in ons dagelijks leven ook steeds meer versoepelingen worden doorgevoerd, zijn wij zeer verheugd te kunnen melden dat wij vanaf deze week ook weer de Indiaase Hoofd-, de Japanse Gezichtsmassage en de Oorkaarsbehandelingen gaan uitvoeren! Dus kun jij zo vlak voor de vakantie nog wel een beetje ontspanning gebruiken, of blijf je dit jaar thuis en wil je even een momentje voor jezelf? Maak dan snel een afspraak voor 1 van deze - of een andere - behandelingen.

Juni 2020

1 juni:

Na een aantal 'proefbehandelingen' in mei gedaan te hebben, kunnen wij met vol vertrouwen zeggen dat we vanaf 2 juni weer volop aan de slag gaan! Volledig Corona-proof volgens de richtlijnen van het RIVM. Toch nog twijfels? Neem dan gerust contact met ons op. Blijf gezond!

Mei 2020

6 mei:

HOERA !! Wij mogen vanaf maandag 11 mei weer open !! Achter de schermen zijn wij al enige tijd geleden begonnen met voorzorgsmaatregelen te treffen zodat wij nu weer veilig kunnen gaan werken. Wij hebben er voor gekozen gefaseerd te gaan beginnen, om zodoende zelf ook te kunnen wennen aan de nieuwe werkwijze.

Wat is ons plan?

- Volgende week (week 20) starten wij als eerste met de behandelingen op het Andullatie-matras. Onze cliënten met een 10-rittenkaart mogen deze hiervoor gebruiken tot deze op is. Wij zullen echter nog geen nieuwe 10-rittenkaarten uitgeven. Wil je hiervoor alvast een afspraak inplannen? Stuur ons dan een bericht via Whatsapp of een e-mail (info@vpnv.nl)

- De week daarna (week 21) hervatten wij de behandelingen op de voeten

- Wederom een week later (week 22) hervatten wij stap voor stap de overige massages
- Vanaf 7 mei gaan wij eerst al onze cliënten benaderen waarvan de afspraken vanaf half maart zijn afgezegd om deze als eerste te gaan in plannen vanaf 1 juni as.
- De avonden blijven wij voorlopig nog gesloten. Dit ivm de vele hygiëne-maatregelen.

Hieronder vind je ons protocol m.b.t. het Corona-virus. Mocht je hier toch nog iets missen, neem dan gerust contact op. Ook wij kunnen nog iedere dag leren in en van deze nieuwe situatie!

 

Wij verzoeken je alleen een afspraak te maken indien je met vrij grote zekerheid weet dat je gezond bent en dat je niet valt onder één van de risicogroepen door het RIVM. JE KUNT GEEN AFSPRAAK MAKEN ALS JE BEHOORT TOT ÉÉN VAN DEZE GROEPEN. Kwetsbare personen of mensen met een zwakke gezondheid zijn mensen van 70 jaar en ouder en mensen die één van onderstaande aandoeningen hebben:

 • Afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;

 • Chronische hartaandoeningen;

 • Suikerziekte;

 • Ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie;

 • Verminderde weerstand tegen infecties:

  • door medicatie voor auto-immuunziekten

  • na orgaantransplantatie

  • bij hematologische aandoeningen (bloedziekten)

  • bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor behandeling nodig is

  • bij chemotherapie en/of bestraling van kankerpatiënten

  • een HIV-infectie (in overleg met behandelaar)

Je kunt GEEN afspraak maken indien jij of een huisgenoot één van onderstaande klachten heeft:

(neus)verkoudheid

Hoesten, kuchen of niezen

Loopneus

Keelpijn

Verhoging (= tot 38gr) of koorts (>38gr)

Kortademigheid

Hoofdpijn

Branderige ogen

Moeheid

Je ziek voelen

Diaree

 

Pas nadat je 24 uur klachtenvrij bent, kun je (weer) een afspraak maken. Wij rekenen op jouw eerlijkheid en verantwoording hierin, zodat ook wij andere mensen veilig naar de praktijk kunnen laten komen en onze eigen dierbaren ook kunnen blijven zien.

 

Aanvullende maatregelen in onze praktijk

Wat vragen we van jou?

 • In het algemeen geldt: geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog en gebruik indien nodig papieren zakdoekjes

 • Kom niet te vroeg; bij voorkeur vlak voor de afspraaktijd

 • Kom ALLEEN. Het aantal personen in de praktijk houden wij graag beperkt

 • Bij binnenkomst was je op de daarvoor aangewezen plaats de handen

 • Houd 1,5m afstand van elkaar

 • Probeer waar mogelijk zo min mogelijk deurkrukken, tafeloppervlakken, stoelen e.d. aan te raken met je handen

 • Houd er rekening mee dat het toilet in de praktijk GESLOTEN is

 • Betaling kan nog steeds contant, echter bij voorkeur gepast. Het geld wordt niet persoonlijk overhandigd, maar kan op instructie van de masseur neergelegd worden

 • Volg de instructies van de masseur ALTIJD op

 

Onze voorzorgsmaatregelen:

 • De masseur heeft geen ziekteverschijnselen

 • Wij geven geen hand bij binnenkomst of vertrek en dragen ter bescherming mondkapjes en een gezichtsmasker en indien de behandeling het toelaat handschoenen

 • Na iedere cliënt reinigen, desinfecteren en ventileren wij alle vervuilde oppervlakken en ruimtes waar je bent geweest. Gelieve de praktijk dan ook direct na de behandeling te verlaten, zodat de masseur tijd genoeg heeft dit te doen voordat de volgende cliënt zich meldt. Er zal dan ook meer tijd voor de afspraken gepland worden om deze voorzorgsmaatregelen mogelijk te maken 

 

Wij kijken er erg naar uit om iedereen weer van dienst te zijn zoals van ons gewend. Op deze pagina zullen wij je over eventuele verdere ontwikkelingen blijven informeren.

 

Blijf gezond !!

1 mei:

Ondanks dat fysiotherapeuten weer voorzichtig mogen beginnen, moeten wij helaas nog steeds gesloten blijven. Wel zijn wij al bezig met het opstellen van zgn. protocollen en zijn de handschoenen en mondkapjes reeds aangeschaft, zodat wij direct kunnen beginnen zodra wij groen licht krijgen. Wij hopen deze maand gefaseerd weer iets te gaan doen. Zodra wij hier meer over weten, zullen we dat hier of op onze Facebook-pagina melden.

April 2020

22 april:

In navolging op de persconferentie van gisteren blijven wij – VOORALSNOG - nu tot 20 mei gesloten voor alle behandelingen. 

Wij blijven de adviezen van het RIVM op de voet volgen. Toch doen al langzaam de geruchten de ronde dat er volgende week misschien iets gaat veranderen voor de contactberoepen. Zelf hebben wij reeds mondkapjes en handschoenen besteld en zijn wij aan het bekijken of de praktijk reeds eerder open kan gaan voor de behandelingen op het Andullatiematras en als volgende stap wellicht de voetbehandelingen. Houd hiervoor ook onze website in de gaten.

Zodra het weer mogelijk is om ook de massages te hervatten, gaan wij weer op volle kracht aan het werk en gaan wij ons uiterste best doen om alle gemiste afspraken zo snel mogelijk in te halen.

 

 

​​1 april:

Onze praktijk blijft tot 28 april as gesloten voor ALLE behandelingen. Wel blijft het mogelijk bloesemtherapie of andere verkoopproducten te bestellen. Deze worden desgewenst thuis afgeleverd en kunnen zowel contant als via een Tikkie betaald worden. Ook wij zijn een 'lokale ondernemer', dus het is een moeilijke tijd. Maar met jouw steun, vertrouwen en geduld hopen we hier doorheen te komen en iedereen weer snel in de praktijk te mogen helpen! Kijk op onze actie-pagina voor een leuke maandaanbieding of klik hiernaast op de nieuwsbrief van april voor een kleine greep van al onze verkoopproducten.

​​Maart 2020​

23 maart:

De praktijk is tot 6 april voor  ALLE behandelingen gesloten. Wel is het mogelijk bloesemtherapie of andere verkoopprodukten te bestellen. Deze worden desgewenst thuis afgeleverd en kunnen via een Tikkie betaald worden. Ook wij zijn een 'lokale ondernemer', dus het wordt een moeilijke tijd. Maar met jouw steun, vertrouwen en geduld hopen we hier doorheen te komen en iedereen weer snel in de praktijk te mogen helpen! Tot die tijd: zorg goed voor jezelf en elkaar en blijf gezond! 🙏💖

 

16 maart:

Na de laatste berichtgevingen rondom het Corona-virus en na overleg met collega’s, hebben wij na lang wikken en wegen met pijn in ons hart besloten toch ALLE afspraken voor deze week te annuleren. Per week zullen wij bekijken om dit eventueel voor langere tijd te doen.

Wij volgen de adviezen van het RIVM op de voet en zullen op basis hiervan bepalen hoe verder. Zodra de situatie het toelaat, gaan wij weer op volle kracht aan het werk en zullen wij ons best doen om alle gemiste afspraken zo snel mogelijk in te halen.

Bedankt voor je begrip en we hopen jullie heel snel weer te mogen behandelen! Tot die tijd: zorg goed voor jezelf én elkaar! 🙏💖

 

​​2 maart:

Het kan je niet ontgaan zijn : het Coronavirus is actief in Nederland en breidt zich in een aardig tempo uit. De besmettingen verspreiden zich doordat mensen die (onbewust) besmet zijn niesen of hoesten en hun handen niet (goed) wassen. Verspreiding gaat via een gastheer/vrouw en niet middels deurklinken, pakketjes o.i.d.

Zorg dus altijd voor:
- Goede handhygiene: was je handen grondig met een desinfecterende handzeep en/of reinig ze goed met desinfecterende handalcohol.
- Hoest of nies in je elleboog, niet in je handen!

- Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg.

Mocht je op korte termijn een afspraak bij ons hebben, dan willen wij je vragen ons op te hoogte te brengen wanneer je verschijnselen hebt zoals verkoudheid, koorts of griepklachten.
Ook als je:
- De afgelopen 2 weken in een gebied bent geweest waar het Coronavirus heerst.
- Iemand in je omgeving kent die het Coronavirus heeft en/of in quarantaine zit.

Als massage-therapeut werken wij met veel mensen en sommigen ervan zijn kwetsbaar en vatbaar. Wij willen graag voorkomen dat deze mensen ziek worden. Ter preventie schudden wij onze cliënten tijdelijk even niet de hand of geven geen omhelzing. Wij rekenen op je begrip!

bottom of page