top of page

Andullatietherapie

Andullatietherapie is een behandelmethode die al ruim 10 jaar wordt ingezet voor pijnverlichting, betere prestaties en wellness. Andullatie berust op een combinatie van mechanische trillingen en infraroodwarmte. De therapie werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers, universitaire ziekenhuizen en artsen en wordt nu reeds gebruikt in het UMC in Utrecht. Andullatietherapie heeft een positieve invloed op de basisfuncties van het menselijk lichaam. De behandelmethode legt het fundament voor het behoud en herstel van onze gezondheid.

Andullatietherapie heeft 3 effecten in het lichaam:

  • Het lymfesysteem wordt gereinigd (lymfedrainage)

  • De doorbloeding wordt gestimuleerd tot op het niveau van het kleinste haarvaatje in het lichaam

  • Iedere spiercel wordt individueel van (her)nieuw(d)e energie voorzien

Al na slechts 15 minuten andullatietherapie verminderen de pijnklachten sterk of verdwijnen zelfs. Rugklachten, nekklachten, reuma, fibromyalgie-klachten en spierkrampen worden sterk gereduceerd.

De werking

Gedurende de andullatiebehandeling (15 - 30 min) ervaart de cliënt zowel warmte via infrarood-straling, als pulserende en ontspannende trillingen in het lichaam. Infrarood verbetert de bloedsomloop en wordt daarom sinds vele jaren toegepast in de medische wereld. Infrarood bestrijdt tevens pijn en ontstekingen en verzacht verkrampte spieren bij o.a. sporters. De overdracht van de trillingen naar de lichaamsorganen gebeurt via een proces dat (bio)resonantie heet. De trillingen wekken deiningen op in het vocht, waarin de lichaamscellen zich bevinden. Hierdoor worden de cellen gestimuleerd om meer energie te produceren. Daarnaast wordt de lichaamseigen doorbloeding en het lymfesysteem zeer sterk gestimuleerd. De massage met andullatie gebeurt in een liggende positie op een speciaal matras met de onderste ledematen in een houding die ontspannend is voor de rug. Andullatie verzacht rug- en andere pijnklachten direct. 

Andullatie kent 5 basisprincipes:

1 - Energieproductie in de cel

2 - Overlapping van pijnsignalen

3 - Betere bloedcirculatie

4 - Activeren van ontspanningsmechanismen

5 - Stimuleren van de lymfestroom

Voor wie

Deze behandeling biedt kansen aan mensen die nu niet in staat zijn om aan hun fysieke belastbaarheid te werken omdat ze te veel pijn hebben of een gebrek aan energie. Tevens kan het gebruikt worden in een acute fase waar de pijn op de voorgrond treedt en de spierspanningen te groot zijn om manueel behandeld te worden.

 

Sneller herstellen / Levenskwaliteit vergroten

Ook na een intensieve fysieke training of na een stressvolle periode kan deze therapie bijdragen aan een optimaal herstel en revitalisering. Tenslotte zijn er ook patiënten met chronische pijn, die nu hun levenskwaliteit handhaven door het gebruik van medicatie. Andullatie kan een sterke toevoeging zijn aan een leven met minder medicatie en meer pijnvrij bewegen!

Zowel in preventieve als curatieve zin liggen er dus aanknopingspunten voor andullatietherapie. 

De behandeling

Bij de 1e afspraak wordt na een intake-gesprek bepaald welk programma zal worden ingezet. Dit programma duurt ca. 15 minuten en hier zal altijd een therapeut bij aanwezig zijn. Bij de volgende afspraak zal de therapeut het programma inschakelen en kunt u in alle rust de behandeling ondergaan. Indien nodig is de therapeut uiteraard altijd in de buurt. Na beëindiging van het programma kunt u zelf de buikband losmaken en de ruimte verlaten.

Andullatietherapie kan niet toegepast worden bij:

  • Zwangerschap

  • Epilepsie of andere vallende ziektes

  • De eerste 6 weken na botbreuken

Klik hier voor het overzicht van alle 20 programma's.

Meer informatie vind je op

www.homehealthproducts.nl/andullatie

bottom of page