top of page

Hot- Coldstone-massage

Hot-/Coldstone-massage is een combinatie van warmte- en koudemassage. Naast alleen een Hotstone-massage is het bij ons ook mogelijk deze af te wisselen met Coldstones.

 

Doel

De warmte van de stenen en de massage bevordert de stofwisseling in het weefsel. Vooral de weefsels met een langzame stofwisseling profiteren hiervan, zoals pezen, banden en bindweefsel. De rek van de weefsels en de wendbaarheid van de gewrichten wordt groter. De massage maakt de bloedvaten wijder, wat de doorbloeding bevordert. Hierdoor krijgt het weefsel meer zuurstof en voedingsstoffen. De spieren ontspannen en de pijn vermindert.

 

Maar ook de kou van de stenen bezit heilzame eigenschappen. Zo bevorderen de koude stenen de opname van calcium, verbeteren ze het immuunsysteem, het spijsverteringsstelsel en het botstelsel. Bovendien werken ze pijnstillend en verzachten ze brandplekken (bv. te lang in de zon gelegen). De koude stenen zorgen o.a. voor de afvoer van de afvalstoffen.

 

 

Hot-/Coldstone-massage richt zich net als bij de Hotstone-massage op de verschillende lichaamsdelen. De combinatie van Hot-/Coldstone-massage zorgt voor een heilzame werking die tot diep in het lichaam wordt ervaren. De energiehuishouding herstelt zich. De warme en koude stenen worden met dezelfde massagetechnieken wisselend gebruikt. De combinatie van een deze massage valt niet uit te leggen, dit moet je echt persoonlijk ervaren!

De massage zelf bestaat vooral uit lange cirkelvormige strijkingen. De combinatie van warmte en beweging maakt de massage effectiever. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren (ontgifting), en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. 

 

Contra-indicaties:

  • Besmettelijke huidziekten

  • Psoriasis

  • Een verwonde huid

  • Koorts

  • Risico op trombose

  • Kanker

 

Mensen met diabetes, met hart- en vaatziekten of met een verhoogde bloeddruk en zwangere vrouwen vragen het best eerst advies aan hun arts.

bottom of page