top of page

Bach-remedie

"Ziekte is geen wrede straf, maar enkel en alleen een correctie; een instrument waarvan onze eigen psyche zich bedient om ons op onze fouten te wijzen, ons te weerhouden van grotere dwalingen en ons te beletten nog meer schade aan te richten – en om ons terug te leiden naar de weg van de waarheid en het licht, die we nooit hadden ogen verlaten." Edward Bach

 

Eind vorige eeuw heeft Dr. Edward Bach de Bach-bloesem ontdekt. Hij geloofde toen al dat je denkwijze en levenshouding een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekten. Volgens hem was ziekte een gevolg van disharmonie tussen lichaam en geestelijke gesteldheid. Zijn stelling luidde dan ook: behandel de gemoedstoestand van de mens in plaats van de ziekte.

Vooral na zijn dood (1936) heeft Bach met deze bloesem een enorme bekendheid verworven.

 

In onze praktijk werken wij met de Bach-bloesems van Ainsworth. Deze remedies zijn nog net zo essentieel als toen zij ontdekt werden. Bij Ainsworths worden de remedies van dezelfde planten geprepareerd als die Dr. Edward Bach gebruikte. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de soorten die in het wild groeien.

 

Authentiek

Ainsworths produceert op dezelfde wijze waarop Dr. Edward Bach zijn Bach-remedies maakte. Het productieproces bevat veel handwerk waarbij aandacht voor de Bach-bloesems essentieel is. Ainsworths maakt Original Bach Flower Remedies precies zoals en in de geest van Dr. Edward Bach.

 

Natuur

Ainsworths Bach Bloesem remedies worden van planten, struiken en bomen gemaakt, die in gebieden groeien waar gaan mensen komen.

bottom of page